Vítáme Vás na stránkách školní jídelny Týnce nad Sázavou.
Naleznete zde veškeré informace týkající se jídelny, fotografie, kontakty, přihlášku pro nové strávníky, ale také zde lze objednat jídla a dozvíte se nejnovější aktuality, které jsou pro Vás připraveny právě pod tímto textem.



Platby stravného

18.11.2012 12:16

Žádám rodiče,kterým neprošla inkasní platba stravného,aby částku zaplatili co nejdříve.

 

Číslo účtu ŠJ 325914329/0800 ,variabilní symbol žáka a do zprávy pro příjemce uvést příjmení žáka a třídu. Děkuji


Vaření s šéfkuchařem Pšenčíkem

18.11.2012 11:59

Ve středu 21.11.2012 nás navštíví profesionální kuchař pro školní jídelny šéfkuchař Pšenčík.

 

Opět jsme ve spoluprácí kolektivu pí kuchařek připravili slavnostní menu.

Polévka krémová z cizrny

Šunkové mašličky s bylinkovou omáčkou

Kuřecí závitek plněný kuskusem,kukuřicí,vejcem,bramborová kaše

Vanilkový muffín

Informace pro rodiče

- Krémová cizrnová polévka není vařena z instantu

     skládá se z cizrny(luštěnina)orestované čerstvé zeleniny - mrkev,celer........

- Těstoviny s bylinkovou omáčkou a restovanou šunkou

     bylinková omáčka opět žádný instant,bešamel(máslo,mouka,smetana si vaříme sami)

     bylinky použijeme dle nabídky na trhu - pažitka, petrželka,bazalka......

- Kuřecí závitek ani nelze použít intant,bramborová kaše vařená v kuchyni z loupaných

     čerstvých brambor.   

Kuchaři z dodavetelských firem spolupracují se školními jídelnami již dlouhá léta.Chci,aby u nás v Týnci nad Sázavou, měly děti zpestření a poznávaly i jinou kuchyň.Pro kolektiv pí kuchařek je to také zpestření,školení,poznávání a inspirace.Zatím byli šéfkuchaři zváni většinou do velkých měst(Praha,Brno.....).Ze svých produktů nenabízejí pouze instanty,ale i suchý sklad(těstoviny,luštěniny,mouky,konzervované zeleniny - hrášek,lečo,kapie,kompoty),což budu využívat hlavně při zimním růstu cen čerstvé zeleniny a ovoce. 

Všem žákům přeji,aby baštili s chutí a další zajímavé akce připravujeme ještě do Vánoc.    

               


Bulgur

06.11.2012 20:08

Tento u nás málo známý produkt se vyrábí z celozrné pšenice.Je výživnější než rýže,stravitelnější než luštěniny a má příjemnou oříškovou chuť. Může se používat do nádivek,masitých pokrmů nebo jako zavářka do polévky.Servíruje se též jako příloha k masům nebo rybám.


Mezinárodní kuchyně

06.11.2012 20:04

V týdnu od 12. listopadu Vám představíme některé pokrmy mezinárodních kuchyní.

Společně si zavzpomínáme na prázdniny u moře a speciality národních kuchyní.

 

Ruský vepřový šašlik připravíme jako kostky marinovaného masa.

Italská pizza nepotřebuje komentář a sladká tečka bude Tiramisu.

V pátek nabízíme broskvovou polévku zastudena a rybí směs s bulgurem

 


Stravné

28.10.2012 13:58

1.2.5.11.2012 jsou úřední dny pro platbu stravného za měsíc říjen v hotovosti

                                 7,00 hod - 11,00 hod

Rodičům,kterým neprošla inkasní platba z účtu, jsem zaslala kartičky po dítěti s údaji platby stravného na běžný účet ŠJ - žádám o brzké zaplacení.


« | 121 22 23 24 25 26 2729 | »